BRM 200 Zaprešić 2018.

Homologacije se nalaze ovdje.


Pozivamo vas na prvi Zaprešićki breveto. Za vas smo pripremili malo laganiju rutu od 204 km sa cca 2000 m visinske razlike prekrasnim brežuljcima Zagorja te jednim manjim djelom kroz Sloveniju.

Start je u subotu, 7.4.2018. u 8:00 kod kamenog portala u Aleji Đure Jelačića na nekadašnjem ulazu na Jelačićevo imanje. Breveto započinje vožnjom makadamom (cca 180 m) kroz drvored stoljetnih kestena. Nakon izlaska iz Zaprešića, za zagrijavanje slijedi lagani uspon na Mariju Goricu. Nakon spusta ruta nastavlja u smjeru Kumrovca te kroz Zagorska Sela dolazi do graničnog prijelaza Miljana. Ulaskom u Sloveniju, slijedi vožnja biciklističkom cestom koja vodi do prve kontrolne točke u mjestu Pristava pri Mestinju. Nakon selfija ispred ribnjaka, možete bacit pogled i na Sutlansko jezero sa druge strane ceste gdje borave mnogobrojne ptice.

Biciklistička cesta, ImenoDonačka gora - pogled iz Huma na Sutli

Nakon ponovnog ulaska u Hrvatsku slijedi penjanje kroz Mali Tabor do Huma na Sutli gdje puca predivan pogled Prema Sloveniji i Macelju. Kroz Donje i Gornje Jesenje dolazimo u Bednju, mjesto osebujnog govora pa uživajte u natpisima i reklamama duž mjesta. Ako ste avanturističkog duha, slobodno ušetajte u lokalnu birtiju ili dučan i popričajte sa mještanima.
Dolaskom u Lepoglavu, grad čipke, slijedi još jedno jedinstveno iskustvo. Kontrolna točka, nalazi se u restoranu Ivančica koji se pak nalazi u sklopu kaznionice.

BednjaBednja

Nakon štambiljanja u kaznionici, ruta nas vodi prema Zlataru, Gornjoj i Donjoj Batini, Konjšćini te malom selu Prepolno gdje se nalazi iduća kontrolna točka na kojoj slijedi novi photo session ispred spomenika. Do Marije Bistrice možete odmoriti noge, a zatim slijedi jedan duži uspon na Laz Bistrički kako biste sagorjeli dodatne kalorije. Na vrhu uspona se nalazi nova kontrolna točka na kojoj imate čast opaliti selfie ispred putokaza za Sv. Matej.

Slijedi spust u Stubicu i Stubičke Toplice te još pokoji hupser i jedan kratki uspon iz Pojatna u Zaprešić. Za kraj ostaje još 2km spusta od nekoliko posto i svakim okretajem pedale grah vam je sve bliže. Cilj je u restoranu High Club koji se nalazi u Lovačkom domu nasuprot Novih dvora.

Na cilju vas čekamo do 21:30.

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, te reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćni dio vožnje kao i za vožnju u uvjetima loše vidljivosti. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.
Ne zaboravite osobnu iskaznicu ili putovnicu radi prelaska granice!

Prijave

Startna pristojba iznosi 70 kuna i uključuje obrok na cilju. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna). Prijaviti se, i po potrebi odjaviti, možete do četvrtka, 5.4.2018., u 23:59. Prijaviti se možete ovdje.

Informacije

  • plan puta BRM 200 km Zaprešić
  • karta BRM 200 km Zaprešić
  • gpx datoteke BRM 200 km Zaprešić
  • na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora potpisati Izjavu