BRM 200 Zaprešić 2019.

Homologacije se nalaze ovdje.


Pozivamo vas na drugi Zaprešićki breveto. Ove godine smo pripremili malo zahtjevniju rutu od 205 km i cca 2000 m visinske razlike prekrasnim brežuljcima Zagorja te jednim djelom kroz Sloveniju.

Start je u subotu, 6.4.2019. u 8:00 na parkiralištu High Club restorana koji se nalazi u Lovačkom domu nasuprot Novih dvora.
Breveto počinje sa 2km blagog uspona od 2-3%, odličnog za zagrijavanje. Do Stubičke Slatine slijedi nekoliko blažih hupsera, a zatim slijede prvi ozbiljniji hupseri prije uspona na Sveti Matej. Na vrhu uspona, nalazi se prva kontrolna točka, Buffet “Zagorka”.

Buffet Zagorka Buffet Zagorka

Slijedi spust u Mariju Bistricu te vožnja u smjeru Zlatara, Novog Golubovca i Lepoglave. Na ulazu u Lepoglavu, ruta skreće u smjeru Bednje i Trakošćana gdje je druga kontrolna točka breveta. Nakon pogleda na dvorac Trakošćan, slijedi vožnja od cca 7km predivnim šumskim krajem do Gornjeg Macelja nakon kojeg idemo u smjeru Đurmanca. Dolaskom u Đurmanec, ruta skreće u smjeru Huma na Sutli i Celja te nakon 500m ponovno skreće u smjeru Pregrade. Slijedi nekoliko dužih i zahtjevnijih uspona na kojima je garmin u jednom trenutku pokazao čak 25% nagiba (Garmin često zna pretjerati pa uzmite tih 25% sa rezervom). Unatoč tome, krajolik je predivan, a svakim dolaskom na vrh uspona, pruža se odličan pogled.

dvorac Trakošćan Podbrezovica

Nakon spusta u Pregradu, slijedi još malo uspona do Desinića te dolazak do 3. kontrolne točke, ugostiteljskog objekta Grešna gorica gdje možete pojesti odlične zagorske specijalitete. Slijedi spust prema graničnom prijelazu Miljana te vožnja Slovenijom. Nakon ulaska u Imeno, ruta dalje vodi u smjeru Podsrede. Tu vas čeka opet nekoliko zahtjevnijih uspona, ali za nagradu ponovno slijedi prekrasan pogled. Nakon Podsrede slijedi spust za Senovo i Brestanicu te vožnja uz rijeku Savu kroz Krško te dalje u smjeru Krške Vasi i zadnje kontrolne točke prije cilja. Po dolasku u mjesto Brege, odmah nakon table, sa desne strane vas čeka mala Kapelica Matere Božje gdje ćete opaliti selfie i nastaviti dalje u smjeru Krške Vasi.

Grešna gorica Kapelica Matere Božje

Sad vam slijedi lagano odbrojavanje kilometara do kraja i potpuno ravna ruta kroz Brežice, Dobovu i Brdovec do cilja na istom mjestu gdje je bio i start.

Na cilju vas čekamo do 21:30.

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, te reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćni dio vožnje kao i za vožnju u uvjetima loše vidljivosti. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.
Ne zaboravite osobnu iskaznicu ili putovnicu radi prelaska granice!

Prijave

Startna pristojba se plaća na startu, a iznosi 70 kuna i uključuje obrok na cilju. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna). Prijaviti se, i po potrebi odjaviti, možete do četvrtka, 4.4.2019., u 23:59. Prijaviti se možete ovdje.

Informacije

  • plan puta BRM 200 km Zaprešić 2019.
  • karta BRM 200 km Zaprešić 2019.
  • gpx datoteke BRM 200 km Zaprešić 2019.
  • na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora potpisati Izjavu.