BRM 200 Zaprešić 2021.

Nažalost, i ove smo godine primorani otkazati breveto zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Ukoliko se situacija popravi, te ukoliko bude slobodnog termina, prebacit ćemo breveto u novi termin.
Ruta je objavljena te ju možete odvoziti ukoliko želite. U Donjoj Stubici je trenutno raskopana cesta.

Pratite naš web i/ili fb event za dodatne informacije i eventualni novi termin.


Pozivamo vas na treći Zaprešićki breveto.

VAŽNA NAPOMENA: ukoliko ne dođe do relaksacije trenutnih epidemiloške mjere koje su na snazi do 15.4., breveto se neće održati.

I ove godine ruta je malo zahtjevnija, dužine  204 km i cca 2100 m visinske razlike. Zbog trenutne situacije, morali smo izbaciti Sloveniju, ali su tu prekrasni brežuljcima Hrvatskog zagorja.

Start je u subotu, 17.4.2021. u 8:00 na parkiralištu High Club restorana koji se nalazi u Lovačkom domu nasuprot Novih dvora.
Breveto počinje laganim spustom i uglavnom ravnom dionicom do 9. kilometra kada kreće prvi manji uspon da provjerite stanje nogu. Na 17. kilometru slijedi malo zahtjevniji uspon od 3 km do Krušljevog sela kako biste bili spremni za uspon preko Svetog Mateja do Laza Bistrićkog. Uz malo sreće, pred kraj uspona, možda ugledate i Alpe sa vaše desne strane. Na vrhu uspona, nalazi se prva kontrolna točka, Buffet “Zagorka”.

Buffet Zagorka Ivanščica

Slijedi spust u Mariju Bistricu te vožnja u smjeru Zlatara,  preko Lobora i Novog Golubovca do Lepoglave. Na ulazu u Lepoglavu, ruta skreće lijevo u smjeru Bednje i Trakošćana gdje je druga kontrolna točka breveta. Nakon pogleda na dvorac Trakošćan i selfija, slijedi vožnja od cca 7 km predivnim šumskim krajem do Gornjeg Macelja nakon kojeg idemo u smjeru Đurmanca. Dolaskom u Đurmanec, nastavljamo prema Krapini. Po samom ulasku u Krapinu, nakon otprilike 1 km skrećemo desno za Petrovsko i Pregradu.  Slijedi zahtjevniji i duži uspon sa nekoliko kraćih uspona/hupsera uz fenomenalan pogled na Medvednicu, Žumberak, Zagorje i Sloveniju. Nakon predivnih vidika, slijedi spust u Valentinovo i prolaskom kraj dvorca Bežanec, dolazimo na cestu prema Pregradi.

dvorac Trakošćan Petrovsko vidikovac

Nakon Pregrade, slijedi još malo uspona do Desinića te dolazak do 3. kontrolne točke, ugostiteljskog objekta Grešna gorica gdje možete pojesti odlične zagorske specijalitete uz pogled na dvorac Veliki tabor. Slijedi spust prema Miljani koja također ima svoj dvorac te vožnja prema Kumrovcu. Nakon Kumrovca slijedi krajobraz Zelenjak u kojem se nalazi spomenik hrvatskoj himni. Nakon toga slijedi malo duži uspon za Klanjec te spust i skretanje za Lučeknicu. Nakon kratkog uspona na Sveti križ, spuštamo se prema Radakovu te slijedi nekoliko hupsera i dolazak u Movrač gdje skrećemo za Dubravicu. U Dubravici skrećemo za Harmicu gdje nas, nakon nekoliko hupsera čeka 4. kontrolna točka. Uz sami granični prijelaz, smjestila se kapelica ispred koje okinete i drugi selfie danas, te nastavljate u smjeru Zaprešića.

Grešna gorica Kapelica u Harmici

Sad vam slijedi laganih desetak kilometara do cilja gdje vas čeka topli obrok. Cilj je na istom mjestu kao i start.

Na cilju vas čekamo do 21:30.

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, te reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćni dio vožnje kao i za vožnju u uvjetima loše vidljivosti. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Prijave

Link na prijave će biti objavljen uskoro.

Informacije

gpx datoteka BRM 200 km Zaprešić 2021.