BRM 200 Zaprešić 2022.

Homologacije se nalaze ovdje.


Pozivamo vas na treći Zaprešićki breveto.

I ove godine ruta je malo zahtjevnija, dužine 200 km i cca 2200 m visinske razlike. Zbog trenutne situacije, morali smo izbaciti Sloveniju, ali su tu prekrasni bregi Hrvatskog zagorja.

Start je u subotu, 9.4.2021. u 8:00 na parkiralištu High Club restorana koji se nalazi u Lovačkom domu nasuprot Novih dvora.

Nažalost, gradilišta niču kao gljive nakon kiše, ali se nadamo da ćete uživati u krajoliku unatoč mjestimičnim djelovima makadama.

Breveto počinje sa 2km blagog uspona od 2-3%, odličnog za zagrijavanje. Do Stubičke Slatine slijedi nekoliko blažih hupsera, a zatim slijede prvi ozbiljniji hupseri prije uspona na Sveti Matej. Na vrhu uspona, nalazi se prva kontrolna točka, Buffet “Zagorka”.

Buffet Zagorka Buffet Zagorka

Slijedi spust u Mariju Bistricu te dalje vožnja do druge kontrolne točke. Prolaskom uz glavni trg u Mariji Bistrici, ruta skreće desno za mjesto Globoćec. Vozeći se do Konjščine, doći ćete u mjesto Prepolno gdje se jedno nasuprot drugog nalaze NOB spomenik i crkva. Okinete selfie i nastavljate dalje u smjeru Konjščine, Zlatara te Novog Golubovca i Lepoglave. Na ulazu u Lepoglavu, ruta skreće lijevo u smjeru Bednje i Trakošćana gdje je treća kontrolna točka breveta. Po ulasku u park, sa lijeve strane nalazi se Bistro “Trakošćan” gdje na šanku pitate za pečat planinarskog društva. Nakon pogleda na dvorac Trakošćan, slijedi vožnja od cca 7km predivnim šumskim krajem do Gornjeg Macelja nakon kojeg idemo u smjeru Đurmanca. Dolaskom u Đurmanec, ruta skreće u smjeru Pregrade. Nakon ulaska u Krapinu, na semaforu skrećemo preko pruge u smjeru Pregrade, a put nas vodi na zagorske brege i mjesto Petrovsko iz kojeg puca predivan pogled na Zagorje, Medvednicu i Samoborsko gorje.

dvorac Trakošćan Petrovsko

Nakon spusta u Pregradu, slijedi još malo uspona do Desinića te dolazak do posljednje, 4. kontrolne točke, ugostiteljskog objekta Grešna gorica gdje možete pojesti odlične zagorske specijalitete. Slobodno predahnete malo i uživate u prekrasnom krajoliku jer do cilja ima svega 45km. Slijedi spust prema Miljani te vožnja uz granicu sa Slovenijom u smjeru Kumrovca i Klanjca. Prije uspona za Klanjec, ruta skreće desno za Mihanovićev dol u smjeru Novih Dvora Klanječkih i preko Kraljevca na Sutli vodi do Dubravice. U Dubravici nastavljamo lijevo u smjeru Zaprešića do kojeg nas vodi jedan kraći uspon sa spustom nis Brlekov brijeg do Donje Pušće.

Grešna gorica Dvor Veliki Tabor

Nakon nekoliko manjih hupsera stižete do rotora na Velikom vrhu nakon kojeg u laganom cruising modu klizite 2km do cilja na istom mjestu gdje je bio i start.

Na cilju vas čekamo do 21:30.

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, te reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćni dio vožnje kao i za vožnju u uvjetima loše vidljivosti. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.
Kako ne bismo nepotrebno printali i stvarali otpad, molimo vas da prilikom prijave naznačite da li trebate plan puta i kartu!

Prijave

Startna pristojba se plaća na startu, a iznosi 100 kuna i uključuje obrok na cilju. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna). Prijaviti se, i po potrebi odjaviti, možete do četvrtka, 7.4.2022., u 23:59. Prijaviti se možete ovdje.

Prijave će biti otvorene od 7:15.

Informacije