BRM 200 Zaprešić 2023.

Pozivamo vas na četvrti Zaprešićki breveto – bez granica.

Kao i prethodnih godina, opet ćete se dosta penjati, a u Sloveniji vas čeka i znak za nagib od 16%.

Start je u subotu, 1.4.2023. u 8:00 na istom mjestu kao i prošlih godina – parkiralište High Club restorana koji se nalazi u Lovačkom domu nasuprot Novih dvora.

Breveto opet počinjemo sa 2km blagog uspona od 2-3%, odličnog za zagrijavanje, ali ovaj puta na biciklističkoj stazi. Nakon zagrijavanja slijedi strmi spust u Pojatno te nakon povremenih hupsera slijedi dugačka ravna dionica do Pregrade. U Pregradi se opet penjemo zagorskim bregima do prve kontrolne točke, Seljački turizam Grešna gorica. Ako i niste gladni, probajte barem zagorske štrukle ili neki fini desert kao booster za Sloveniju.

Grešna gorica Biciklistička staza Golobinjek - Virštanj

Nakon otprilike 5km slijedi nam ulazak u Sloveniju. Skretanjem za Lesično i Virštanj, slijedi nam cca 4km biciklističke staze. Staza u jednom trnutku skreće desno i udaljava se od ceste, ali se nakon 600tinjak metara vraća natrag uz cestu. Slijedi nam još malo bregovitog kraja nakon čega ide spust za Lesično. Sada zalazimo u slabije naseljeni dio rute koja nas vodi slovenskim selima do najviše točke breveta u Dobropolju. Kao nagrada za odvožene uspone, slijedi dugački spust do prekrasne Sevnice gdje prelazimo rijeku Savu. Put do druge kontrolne točke u Puščavi vodi opet lagano brežuljkastim krajolikom, a dolaskom u Puščavu, uslikati ćete se ispred željezničke stanice Mokronog.

Željeznička stanica Mokronog Dvorac Otočec

Slijedi još malo brežuljkastog terena nakon čega se uglavnom spuštamo uz pokoji hupser. Dolaskom u centar Šmarjete opet selimo na biciklističku stazu sa lijeve strane u dužini cca 2km. Nakon kratke pauze od nekoliko km, opet nam slijedi biciklistička staza koja kroz Dolenje Kronovo vodi skroz do dvorca Otočec. Ispred dvorca (svejedno sa koje strane) opet uslikate selfie te nastavljamo dalje u smjeru Kostanjevice na Krki.

U Dolnjoj Prekopi opet počinje staza uz rub ceste te na izlasku iz Dobrave pri Kostanjevici seli na lijevu stranu i vodi do Kostanjevice na Krki. Ruta ne ulazi u Kostanjevicu, ali kada ste već tu, slobodno napravite detour od stotinjak metara i zavirite na kupalište na obali Krke. Nastavljamo dalje prema Brodu v Podbočju gdje na rotoru skrećemo u smjeru Krškog i gdje nas opet čeka biciklistička staza.

Biciklisatička staza Dobrava pri Kostanjevici - Kostanjevica na Krki Dobrava pri Kostanjevici

Na ulazu u Krško radimo mali detour budući da je glavna cesta zatvorena zbog radova i prelaskom preko rijeke Save dolazimo u centar Krškog gdje je posljednja kontrolna točka. Na glavnom gradskom trgu nalazi se ogroman spomenik Matiji Gupcu ispred kojeg opet okinete selfie. Na izlazu iz Brežica skrećemo za Dobovu do koje opet vodi biciklistička staza. Dolaskom do granice, ostaje vam svega 12ak kilometara do cilja. U Šenkovcu skrećemo desno te nakon prelaska preko pruge, kod željezničke stanice Sutla, skrećemo lijevo na biciklističku stazu koja uz prugu vodi ravnom linijom skroz do Brdovca.

Spomenik Matiji Gupcu u Krškom Kraj biciklističke staze Ključ Brdovečki - Brdovec

Dolaskom do kraja staze, skrećemo lijevo preko pruge, opet lijevo na glavnu cestu i odmah desno u smjeru gradskog groblja Zaprešić te glavnom cestom stižemo do Zaprešića. Lijevo na semaforu pa prvi rotor, drugi rotor i evo nas na cilju gdje vas čekamo do 21:30.

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, te reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćni dio vožnje kao i za vožnju u uvjetima loše vidljivosti. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.
Kako ne bismo nepotrebno printali i stvarali otpad, molimo vas da prilikom prijave naznačite da li trebate plan puta i kartu!

Prijave

Startna pristojba plaća se isključivo putem žiro računa, a iznosi 15€ i uključuje obrok na cilju.
Na startu neće biti moguće plaćanje!
Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (10€ u gotovini).
Prijaviti se možete do četvrtka, 30.3.2023., u 23:59. Prijaviti se možete ovdje.
Za odjave napravljene do četvrtka, 30.3.2023. do 13:00 vraćamo startninu. Nakon tog roka, povrat startnine više nije moguć.

Na startu vas čekamo od 7:15.

Podaci za plaćanje

IBAN: HR7723400091110538457
Biciklistički klub Bumbar
Opis plaćanja: Startnina BRM 200 km Zaprešić – IME I PREZIME

Startnina BRM 200 km Zaprešić 2023

Informacije