bicikl

1. MTB utrka XC Pepač

Evo, nakon izvjesnog vremena praćenja događanja oko radova na stazi članova BK Sutle konačno je došlo na red za vatreno krštenje. Ovu nedjelju je održana prva XC utrka na kojoj je sudjelovalo 33 natjecatelja iz nekoliko klubova, ali i individualaca. Od klubova ste mogli vidjeti Krpelje, Cikluse, Bumbare, Svetu Nedjelju, Dugo Selo, Tuškanac i domaćine BK Sutlu.

Sama staza po izvještaju natjecatelja je jedna od zanimljivijih i težih dužine 3.2 km. Ima 2 strmija spusta i nekoliko strmijih uspona uz klasičnu zemljanu podlogu za ovo područje. Bolje su prolazili oni s većim ripnama jer se blato dosta hvatalo za gume, ali ništa strašno kak sve zna biti kad kiša pada.
Plan je bio da muški odvoze po 2 kruga, a žene i djeca po 1 što se u konačnici pokazalo dobrom odlukom za otvorenje staze.
Sami start je krenuo glatko bez ikakvih padova uz muške na čelu, a žene na začelju kolone. Već nakon prvog kruga nekolicina se odvojila od ostatka i vozila dobrim tempom dok se oko staze okupilo i dosta ljudi te ekipa Bajk.org-a koja je gromoglasno bodrila natjecatelje. I već nakon nekih 13ak min završavao se prvi krug pa smo promjenili poziciju i otišli snimati kak nam se natjecatelji spuštaju na jednom od spusteva. U drugom krugu prednost od jedne minute je ostvario Mario Tašić iz BK Dugo Selo kojeg su pratili Ivan Kovačić iz BBK Krpelj i Luigi Varenina iz BK Ciklus. Zatim je prozujalo još nekoliko natjecatelja, a mi smo opet mjenjali poziciju da uhvatimo kako naše ljepše polovice ulaze u cilj.
Prva nam je došla moja draga kolegica Željka Imširović iz BK Bumbar s vremenom od 20:38,5 koju su slijedile Petra Runtas (BBK Krpelj) s 22:59,3 i Ivana Brodarac (BK Sutla)s 28:27,00.
I nakon samo 4 minute stigli su nam vodeći muški koji su imali već i drugi krug iza sebe. Prvo mjesto je osvojio Mario Tašić (24:53,8), drugo Ivan Kovačić (26:33,3) i treće Luigi Varenina (26:46,8).

Utrku su odvozili i klinci s jako dobrim vremenima. Među mladićima nakon jednog odvoženog kruga pobjedio je Alan Hussein (19:23,5) kao individualac, a pratili su ga Marko Kolić (BK Sutla) s vremenom 20:02,9, Aleksandar Žogler kao individualac (20:14,8) i Roman Filipčić (BK Sutla) s 27:44,2.
Iznimno bi pohvalili i mladu nadu među djevojkama Emu Filipović (BGK Tuškanac) koja je svoj krug odvozila za samo (17:04,1) .
Za sva prva 3 mjesta po kategorijama su bili uručeni pehari i medalje uz prigodne poklone sponzora Mtb Shop iz Zaprešića.

Slike sa utrke
Video sa starta

Rezultati:
Muškarci 18+/Djevojke 18+
Dječaci 18-/Djevojčice18-

Nakon svega je uslijedio grah s kobasicom,hvala kuharicama.
Vidimo se dogodine na istom mjestu

Tekst: Branko Pondeljak
Fotografija: bajk.com.hr