bicikl

Održan prvi zaprešićki breveto

U subotu 7.4.2018. održan je prvi zaprešićki breveto dužine 200km. Iako prvi, breveto je bio iznimno posjećen. Startalo je 86 brevetara iz Hrvatske i Slovenije, dok ih je na cilj stiglo 81.

Lijepo vrijeme i predivna ruta, zasigurno su utjecali na ovako veliki odaziv i naš breveto napravili najposjećenijim u Hrvatskoj. Ponosni smo zbog toga i nadamo se da će i naši budući breveti privlačiti velik broj randonera.

Uz male organizacijske poteškoće, uspjeli smo sve uspješno obaviti i startati sa 10 minuta kašnjenja. U 8:10 smo otpravili ranodnere i jednu randonerku u smjeru Slovenije i brežuljkastog Hrvatskog Zagorja na put dugačak 204km sa otprilike 2200m visinske razlike.

Nažalost, bilo je nekoliko odustajanja, ali su svi ostali na cilj došli unutar vremenskog limita (13 sati i 30 minuta)  i na tome svima čestitamo. Također nas veseli da je bilo i dosta onih kojima je ovo prvi breveto, pa se nadamo da smo doprinijeli širenju randonerske zajednice.

Veliko hvala svima vama koji su sudjelovali i na taj način podržali naš trud i rad kao i svima koji su pomogli u realizaciji breveta. Nadamo se da se vidimo i iduće godine na još zanimljivijoj i ljepšoj ruti (a možda i rutama ;)

Detalje o ruti breveta možete vidjeti ovdje.

Autori fotografija su Goran Vrakela, Vjekoslav Ditrih i Gradimir Picek.

Prijave BRM 200 Zaprešić Prijave BRM 200 Zaprešić Prijave BRM 200 Zaprešić Prijave BRM 200 Zaprešić Start BRM 200 Zaprešić Start BRM 200 Zaprešić Start BRM 200 Zaprešić Start BRM 200 Zaprešić Start BRM 200 Zaprešić Sotelsko jezero Prišlin Hromec Gornje Jesenje Gornje Jesenje Pristava pri Mestinju Marija Bistrica