Održan prvi zaprešićki breveto

U subotu 7.4.2018. održan je prvi zaprešićki breveto dužine 200km. Iako prvi, breveto je bio iznimno posjećen. Startalo je 86 brevetara iz Hrvatske i Slovenije, dok ih je na cilj stiglo 81.

Lijepo vrijeme i predivna ruta, zasigurno su utjecali na ovako veliki odaziv i naš breveto napravili najposjećenijim u Hrvatskoj. Ponosni smo zbog toga i nadamo se da će i naši budući breveti privlačiti velik broj randonera.

Uz male organizacijske poteškoće, uspjeli smo sve uspješno obaviti i startati sa 10 minuta kašnjenja. U 8:10 smo otpravili ranodnere i jednu randonerku u smjeru Slovenije i brežuljkastog Hrvatskog Zagorja na put dugačak 204km sa otprilike 2200m visinske razlike.

Nažalost, bilo je nekoliko odustajanja, ali su svi ostali na cilj došli unutar vremenskog limita (13 sati i 30 minuta)  i na tome svima čestitamo. Također nas veseli da je bilo i dosta onih kojima je ovo prvi breveto, pa se nadamo da smo doprinijeli širenju randonerske zajednice.

Veliko hvala svima vama koji su sudjelovali i na taj način podržali naš trud i rad kao i svima koji su pomogli u realizaciji breveta. Nadamo se da se vidimo i iduće godine na još zanimljivijoj i ljepšoj ruti (a možda i rutama ;))

Detalje o ruti breveta možete vidjeti ovdje.

Autori fotografija su Goran Vrakela, Vjekoslav Ditrih i Gradimir Picek.