Održana 2. Jelačićeva biciklijada

20 kilometara za 20. rođendan grada.

U nedjelju, 4.10.2015. odvozili smo 2. Jelačićevu biciklijadu povodom Dana grada Zaprešića. Kao i prošle godine, start je bio u 10:00 na parkiralištu Novih dvora od kuda se 160 biciklista i biciklistica uputilo na vožnju dugu 20km.

Za razliku od prošle godine kada je fokus bio na obiteljskoj vožnji, ove godine smo se odlučili fokusirati na rekreativce. Sukladno tome, i konfiguracija terena je bila malo drugačija te je sadržavala više makadama i zemlje.

Zbog kiše koja je padala dan ranije, morali smo skratiti rutu i izbaciti zemljani dio budući da je bilo previše blata. Sama ruta spajala je povijesne znamenitosti, prirodu i gradske ulice, a cilj je bio u lovačkom domu Vrbina.

Na pola puta, u prirodnom ambijentu, sudionike je dočekala okrijepa u vidu vode i banana dok su ih na cilju dočekali grah i piće po izboru. Nakon odmora i ručka, na red je došla i podjela statua bana Josipa Jelačića za najmlađeg (6 godina) i najstarijeg (78 godina) sudionika te najbrojniju obitelj (5 članova). Na samom kraju održalo se i zanimljivo natjecanje u sprintu.

Ovim putem želimo se još jednom zahvaliti svima koji su pomogli u realizaciji biciklijade te se nadamo da se vidimo iduće godine početkom listopada.

Galerija fotografija dostupna je ovdje.

BK “Bumbar”